• הסיגר


  • חדשות ועדכונים

    מקטרות צרפתיות
    הגיעו מקטרות '' צרפתיות '' פומית ארוכה מבית Big Ben במגוון רחב 690 ₪
    הומידורים עץ סידר
    הגיעו הומידורים עץ סידר במגוון רחב ונוסף מהקיים באתר בואו לראות ולהתרשם
    חדש בארץ ענק הסיגרים מקסיקו
    חדש בארץ סיגרים a.torrent ,te -amo ,santa- clara

הסיגר

הסיגר
"קשה לחשוב על תענוג גדול יותר מלשתות כוס קפה ולעשן את העלים האלוהיים האלה"- אמר פעם ארתור רובינשטיין ,והאיש ידע מה הוא אומר.

מה יש בעישון הסיגר שכל כך מושך את מיליוני המעריצים נלהבים בעולם?
הסיגר מגרה את כל חושינו : ראיה – כאשר אנו בוחנים את צבעו,צורתו ואיכותו.
שמיעה- כאשר אנו מגלגלים אותו קלות באצבעות ליד האוזן כדי לבחון את
מצב הלחות שלו.
מישוש – כדי ללמוד על מבנהו ואיכות הגלגול.
ריח – כאשר אנו מתענגים על הארומה שלו.
טעם – כאשר אנו מעשנים אותו.

עישון סיגר היא טעימה נפלאה ,תוך הבעת הערכה לאלוהים על שברא את צמח הטבק ,לחקלאי שבזיעת אפו ואהבה גידל אותו וליצרן, שבתהליך ארוך ומורכב יצר את המוצר המוגמר – הסיגר המשובח.

טעם הסיגר מורכב מטעמים שונים ונפלאים, שהיכולת ליהנות מהם עושה אותנו בני אדם.
לכל סיגר משובח – והכוונה לסיגר שכולו עבודת יד - טעם ואופי ייחודי.
הטעם מורכב מתערובת של כל שלושת החלקים של הסיגר: העטיף ,האוגד ועלי המילוי.האופי נקבע על ידי מיזוג מושלם של איכות גלגול הסיגר ואיחוד הטעמים של העלים שמרכיבים אותו.
גידול של צמח הטבק אורך עד תשעה חודשים ותנאי מזג האוויר נח. זמן זה חשוב מאוד להבשלת העלים. העלים האיכותיים ביותר הם של צמרת הצמח .
עלי העטיף של סיגר למשל, מתקבלים רק מעלי הצמרת .

כל דבר משפיע :
כמות השמש, לחות, איכות הקרקע ,טמפרטורה...

אחרי אסיף מיבשים את העלים בזוגות והם משנים את צבעם מירוק לגוונים רבים של חום-זהב.
בסוף הייבוש מאחסנים את העלים בערמות של חמישים לתסיסה בתנאי לחות מבוקרים.בתהליך זה מנקים את העלים מכל החומרים הלא רצויים כגון אמוניה,שמנים כבדים וניקוטין.
מעכשיו והלאה אפשר להשוות את תהליך של יצירת הסיגר לתהליך יצור הקוניאק.
כמו הספירט שמופק מענבים עובר תהליך היישון בחביות
כך גם עלי הטבק ,התהליך יכול לקחת עד שלוש שנים במקרה של יישון יחיד או עד שש שנים ליישון כפול..בזמן העישון העלה מגיעה לשיא הארומה והבשלות.
לאחר יישון של הספירט הוא מחליף את צבעו ל"צבע קוניאק" ,סופג את טעמי עץ ומגיעה לשלב הסופי – הערבוב.
כך גם העלים שגודלו וטופחו מגיעים לשולחנו של המגלגל שעל ידי ערבוב בין עלי מילוי ,האוגד ובסוף עלי העטיף יוצר את המוצר המופלא
– הסיגר.
השוואה בין קוניאק לסיגר היא לא מקרית- הרי לגימת קוניאק ועישון הסיגר הם אחד התענוגות הגדולים.
כשאוהב יינות ישאל על היין הטוב מכולם, הוא לא יוכל להסתפק באזור גיאוגרפי אחד.
יש יינות מעולים באיטליה, צרפת, ספרד, ואוסטרליה- והרשימה עוד ארוכה. אך כאשר מדברים על סיגר-מיד חושבים קובה.
נכון שקובה היא מולדתו של הסיגר המודרני, שמיוצר שם מאמצע המאה ה-19.
The Cuban craftsmen - "האומן הקובני" הוא היום שם רשמי למקצוע של מגלגלי הסיגרים בעולם. עד לתחילת שנות השישים של המאה ה-20 נוצרו בקובה רוב הסיגרים המשובחים בעולם.
ב-1959 פידל קסטרו – חובב סיגרים מושבע - עלה לשלטון והלאים את כל תעשיית הטבק והסיגרים. הבעלים של המטעים ושל המפעלים הבינו, ששום דבר טוב לא צפוי להם בקובה. הם נאלצו לברוח ולעזוב מאחוריהם את כל מה שאבותיהם הקימו וטיפחו. הם לקחו איתם את הסודות והידע איך לעצב ולייצר סיגרים מעולים.
הם גם לא עזבו בידיים ריקות – הם מילאו את כל המזוודות בנכס היקר מפז – הזרעים של הטבק הקובני.
כמה משפחות של יצרני הסיגרים חיפשו מקום להתחיל הכל מחדש, והחליטו להשתקם בניקרגואה והונדורס. שתי מדינות אלו דומות מאוד לקובה בתנאי האקלים ובאיכות של האדמות שלהן. שלוש המשפחות המפורסמות הן: פרדומו (PERDOMO) , טורניו (TORANO) ו-פלסנסיה (PLACENCIA ).
ניק פרדומו ,קרלוס טורניו ונסטור פלסנסיה הצליחו לבנות את תעשיית הסיגרים הטובה בעולם מחוץ לקובה, ולתפוס נתח גדול משוק הסיגרים העולמי.
הדרך לפסגה של ייצור הסיגרים העולמית הייתה לא קלה אך הם ממוקמים שם וקובה כבר לא לבדה.

כתב אלכס צינובר La Casa del Cigar
פורסם במגזין הון פעיל- אוגוסט 05

מכירת טבק למי שלא מלאו לו 18 אסורה בהחלט!
עם כניסתך לאתר זה הינך מצהיר שגילך מעל 18 שנה
אם גילך מתחת לגיל 18 הנך נדרש לצאת מיידית מהאתר.
אביחי - יעוץ פיתוח וקידום אתרים






Tweet